Kuhinja

Brz i jednostavan ručak: Alfredo pasta – jedna od najukusnijih

Autor Nikolina Damjanić

Alfredo pasta je jedna od najpopularnijih u cijelom svetu, a sprema se od jednostavnih sastojaka, koji su dostupni svima.

Izvor: Shutterstock

U njenom ukusu uživaju svi, jer sadrži bijelo meso, taljatele, ali i prepoznatljivi bijeli sos koji se sastoji od pavlake za kuvanje, mlijeka i maslaca. Laka je za spremanje, a mi vam donosimo najbolji recept

Sastojci:

200 g taljatela

2 pileća filea

1/2 crnog luka

6 pečuraka

1,5 šolja pavlake za kuvanje

1/2 šolje mlijeka

1/4 šolje polutvrdog sira

1 čen belog luka

1 kašika maslaca

Priprema:

Za Alfredo pastu meso posolite i pobiberite, pa ispržite u tiganju. Možete da ga uvaljate u brašno. Kada se ohladi isjecite ga na deblje trake. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo maslinovog ulja i dodajte maslac.

Kada se maslac otopi dodajte sjeckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sjeckane pečurke. Na kraju dodajte i mljeveni bijeli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mlijeko. Dobro promiješajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i rendani polutvrdi sir, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Dodajte taljatele i lijepo promešajte, a meso poslužite preko.

(Stvar ukusa/MONDO)