• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska šarlotka od jabuka: Kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte

 Recept za rusku šarlotku Izvor: uspesnazena.com

Za pripremu ovog deserta je potrebno:

– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu

Priprema:

Uključite rernu da se grije na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).

Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu pjenasta, a većina šećera se istopi.

Dodajte malo cimeta (možete i pola kesice praška za pecivo, po želji) i brašno pa sve dobro izmiješajte. Smjesa će biti poprilično gusta.

Dobijeno tijesto sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.

Pospite šećerom u prahu i cimetom i uživajte!

(MONDO/uspešnažena)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop