Odlične za rođendane, slavlja, ali i doručak. Pripremaju se brzo, a ukus im je fantastičan.
Sastojci i priprema:
- 500 g tankih kora
- 350 g sitnog sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 jaja + 1 za premazivanje
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- so (ako sir nije slan)
- susam
Izmješajte sir, pavlaku, 2 jaja, posolite po ukusu. Vodu i ulje posebno izmješajte. Mažite tri kore ovim prelivom, na treću sir, urolajte i isijecite male pužiće. Slažite na tepsiju obloženu pek papirom ili namazanu uljem.
Svaku piticu premažite umućenim jajetom, pospite susamom i ostavite 20 minuta da stoje. Za to vrijeme zagrijte rernu na 200 stepeni i pitice pecite oko 20 minuta ili dok fino ne porumene. Uživajte u finim i sočnim zalogajima.
Prijatno.