• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmekši hljeb sa maslinama i prazilukom: Uz njega će svaki namaz i jelo biti mnogo ukusnije

Autor Dušan Volaš

Napravite najmekši hljeb sa maslinama i prazilukom. Svaki namaz i jelo biće mnogo ukusnije uz ovaj hljeb.

 Najmekši hljeb sa maslinama i prazilukom Izvor: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/CANAYCOLAKOGLU

Ništa ljepše od mirisa domaćeg hljeba koji se širi kućom. Ako volite hljeb sa bijelim lukom, obavezno morate da isprobate i ovaj recept. U mekano tijesto idu masline i mirođija. Dodaje se i praziluk, koji se prethodno dinsta. Vrlo lako se sprema, a svaki namaz i jelo je uz njega duplo ukusnije!

Sastojci:

1 + 3/4 šolje pšeničnog brašna
1/2 kašilčice suvog kvasca
1/3 kašičice soli + 1/3 kašičice soli
200 ml mlake vode
250 g praziluka isjeckanog
šaka zelenih maslina
šaka mirođije
šaka izrendanog tvrdog sira
malo maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte pšenično brašno, suvi kvasac i so (1/3 kašičice), pa postepeno dodajte mlaku vodu. Zamijesite tijesto za hljeb, pa ostavite da nadođe oko 8-12 sati. Propržite isjeckan praziluk na malo maslinovog ulja, dodajte 1/3 kašičice soli, prodinstajte, pa ostavite da se ohladi. U tijesto dodajte prodinstan praziluk, isjeckane masline, mirođiju, izrendan tvrdi sir, pa premijesite rukama tijesto sa dodacima. Premjestite tijesto u pravougaoni pleh obložen pek papirom, pa pecite sa poklopcem hljeb 35 minuta na 220°C. Potom sklonite poklopac i pecite oko 15-20 minuta hleb sa prazilukom i maslinama. Sjecite ohlađen hljeb.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop