• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva trik sastojka uz koje tijesto uvijek uspijeva

Autor Nikolina Damjanić

Ovi savjeti za mekano tijesto će se dopasti i onim domaćicama koje nisu vične pripremi peciva.

 Kako zamiejsiti dobro tijesto Izvor: Shutterstock

Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi tijesto, a rijetke su one kojima ono savršeno uspjeva iz prve. Ali, mi vam donosimo dva trik sastojka sa kojima nema greške i koji će sve proizvode od tijesta učiniti ukusnijim. Ako volite da jedete kiflice, krofne, hljeb... onda obavezno dodajte jogurt i sirće u tijesto, jer će sva peciva biti neuporedivo mekša i ukusnija.

Sirće će učiniti da tijesto brže nadođe i dodaje se jedna kašika. Pored sirćeta, bolje je da koristite i svjež kvasac, jer i on pomaže da tijesto brže nadođe. Jogurt omekšava tijesto, a dodajte se oko 250 ml na 800-900 g brašna. U zavisnosti od količine brašna povećava se i količina jogurta.

Ipak ovi savjeti ne važe kada pravite testo za picu ili tjestetninu, ali su zato odlični za uštipke, kiflice, hljeb...

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop