• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNI BATACI IZ RERNE: Praktično se sami spremaju, a meso se odvaja od kostiju

Autor Dragana Božić

Za ručak napravite sočne batake iz rerne za koje će vam svi tražiti recept.

Donosimo vam savršen recept za batake koje se spremaju najlakše moguće. Meso je nevjerovatno sočno i lako se odvaja od kostiju, a sve što treba da uradite jeste da ih marinirate, a onda ispečete u rerni. Ovaj recept sigurno uspijeva svakoj domaćici, a ovako pripremljene batake možete da poslužite sa krompirom ili salatom.

Sastojci:
4-5 bataka sa karabatakom
180 ml jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica korijandera
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica bibera
1 kašičica kurkume
1 kašičica garam masale
1 kašičica mljevenog đumbira
60 ml soka od limuna
60 ml ulja
1 kap crvene boje za hranu
1 kap narandžaste boje za hranu

Priprema:

U činiji pomiješajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, bijeli luk u prahu, mljeveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu. Zasijecite batake i lijepo uvaljajte u marinadu sa začinima. Ostavite sat vremena u frižideru.

U pleh stavite rešetku od rerne i prije poređajte batake i prelijte preostalom marinadom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko sat vremena.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA