• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNI BATACI IZ RERNE: Praktično se sami spremaju, a meso se odvaja od kostiju

Autor Dragana Božić

Za ručak napravite sočne batake iz rerne za koje će vam svi tražiti recept.

 61440.jpg Izvor: Printscreen/YT/مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen

Donosimo vam savršen recept za batake koje se spremaju najlakše moguće. Meso je nevjerovatno sočno i lako se odvaja od kostiju, a sve što treba da uradite jeste da ih marinirate, a onda ispečete u rerni. Ovaj recept sigurno uspijeva svakoj domaćici, a ovako pripremljene batake možete da poslužite sa krompirom ili salatom.

Sastojci:
4-5 bataka sa karabatakom
180 ml jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica korijandera
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica bibera
1 kašičica kurkume
1 kašičica garam masale
1 kašičica mljevenog đumbira
60 ml soka od limuna
60 ml ulja
1 kap crvene boje za hranu
1 kap narandžaste boje za hranu

Priprema:

U činiji pomiješajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, bijeli luk u prahu, mljeveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu. Zasijecite batake i lijepo uvaljajte u marinadu sa začinima. Ostavite sat vremena u frižideru.

U pleh stavite rešetku od rerne i prije poređajte batake i prelijte preostalom marinadom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko sat vremena.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop