Ideja za ručak nikad dosta, a svi znamo da većina ovaj obrok ne može da zamisli bez mesa.
Zato vam donosimo sjajan recept za krmenadle u aromatičnom sosu od tri vrste luka za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena. Ovako pripremljene krmenadle su sočne, a uspjevaju svima. Poslužite sa prilogom po želji.
Sastojci:
3 krmenadle
1 crni luk
1 mladi luk
2 kašike putera
140 g slanine
6 čenova bijelog luka
400 ml pavlake za kuvanje
3 kašike soja sosa
1/4 šolje vode
Priprema:
Krmenadle posolite i pobiberite sa obe strane i začine lijepo utrljajte u meso. U tiganju istopite puter, pa propržite meso sa svih strana, a onda izvadite iz tiganja.
U isti tiganj dodajte sjeckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte i sjeckanu slaninu. Kada slanina postane hrskava, dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckani mladi. Pržite još minut, uz neprestano miješanje, pa sipajte pavlaku za kuvanje i sojin sos. Sve lijepo promešajte. Kad sos krene da vri, začinite po želji, pa sipajte vodu i promiješajte.
U tiganj vratite krmenadle, pa poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi još nekih 25 minuta. Poslužite sa pire krompirom i salatom po izboru. Prijatno!
(Stvar ukusa/MONDO)