Užina za večeru

Recept za hrskave pica rolnice

Autor Željko Svitlica

Pica rolnice se brzo i lako prave, a suština je u filu, koji je sličan onom za bolonjeze špagete.

Izvor: Shutterstock

Za pica rolnice potrebno vam je smrznuto tijesto i oko 40 minuta vremena. Vrlo su izdašne, možete da ih pravite kada imate goste. Njihova čar je u filu, koji se pravi sa mljevenim mesom, te su vrlo bogato napunjene. Možda ćete željeti da napravite i brzu picu za cijelu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. A evo i kako da napravite pica rolnice!

Sastojci za pica rolnice

230 mljevenog mesa
230 ml paradajz sosa
60 g isjeckanog sira mocarela
1/2 kašičice sušenog origana
250 g smrznutog tijesta

Za pica rolnice u velikom tiganju dinstajte mljeveno meso na srednjoj vatri dok ne bude više ružičasto i iscijedite. Sklonite sa vatre. Dodajte paradajz sos, mocarela sir i origano.

Odmrznite tijesto pa ga isijecite na 8 pravougaonika. Stavite oko 3 kašike mješavine mesa duž 1 dugačke strane svakog pravougaonika. Urolajte počevši od dugačke strane obložene filom. Svaku rolnu isijecite na 3 dijela.

Stavite rolnice šavom nadole, dovoljno odvojene na podmazan pleh. Pecite na 190° 15 minuta ili dok ne porumene. Uživajte u pica rolnicama!

Najbolje i najjednostavnije recepte za stotine ukusnih jela, kao i kulinarske savjete pronađite u našoj rubrici Mondo kuhinja.

Prijatno! 

(STVAR UKUSA/MONDO)