Najbolji recept za jednostavan i zdrav obrok od zelja.
Mrt, april i maj idealni su mjeseci za kupovinu špinata.
Tada je najkvalitetniji i ima najbolji ukus, ali možete ga naći tokom cijele godine.
Zelje je puno hranljivih materija, a od njega možete da pravite nadjev za pitu, prilog, salatu.
Kako da sačuvate hranjive sastojke?
Osim ukusa bitno je da zelje ne kuvate predugo jer tako gubi većinu hranljivih materija, a možete da ga jedete i svježeg, bez ikakve termičke obrade.
Ako ga koristite u salatu onda ga samo operite, a ako ipak niste ljubitelj svježeg povrća, predlažemo vam da ga blanširate. To znači da u šerpu sipate vodu, pa kada ona proključa dodajte špinat i so. Ostavite u vodi 3-4 minuta i onda procijedite.
Kako ćete ga dalje korisitite zavisi od vas, a pročitajte i najbolji recept za pripremu lazanja od špinata.
NAPOMENA: Zelje ne bi trebalo podgrijavati i najbolje da se pojede odmah.
(MONDO)