• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukusno, lako i posno: Napravite lazanje sa spanaćem!

Autor mondo.rs

Kao iz restorana, a bez namirnica životinjskog porekla - odličan recept!

 Ukusno, lako i posno: Napravite lazanje sa spanaćem! Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/-lvinst-

Ako postite, dopašće vam se ovaj recept za dane kada je dozvoljeno koristiti ulje! Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, ukusan je i zasitan!

Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo brze projice i pogaču bez kvasca!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

500 grama spanaća
Dve glavice luka
Dva čena belog luka
300 grama testenine za lazanje bez jaja
150 grama sira biljnog porekla
Maslinovo ulje
Sušeni origano
So, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Spanać blanširajte pet minuta u ključaloj vodi, zatim ga dobro iscedite i iseckajte kada se ohladi. U zavisnosti od toga koju ste testeninu kupili, možda ćete morati i nju da obarite, pojedine vrste mogu u rernu i sirove.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte spanać i po potrebi malo vode kako ne bi zagoreo. Narendajte polovinu količine sira i začinite solju, biberom i origanom.

U posudu za pečenje najpre stavite malo sosa, pa red testenine, to pomaže da donji deo lazanje ne bude suv. Naizmenično ređajte testeninu i sos dok ne potrošite sve sastojke. Narendajte ostatak sira po vrhu jela i pecite dvadesetak minuta.

Koji je vaš omiljeni posni recept? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop