Kao iz restorana, a bez namirnica životinjskog porekla - odličan recept!
Ako postite, dopašće vam se ovaj recept za dane kada je dozvoljeno koristiti ulje! Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, ukusan je i zasitan!
Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo brze projice i pogaču bez kvasca!
Sastojci:
500 grama spanaća
Dve glavice luka
Dva čena belog luka
300 grama testenine za lazanje bez jaja
150 grama sira biljnog porekla
Maslinovo ulje
Sušeni origano
So, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Spanać blanširajte pet minuta u ključaloj vodi, zatim ga dobro iscedite i iseckajte kada se ohladi. U zavisnosti od toga koju ste testeninu kupili, možda ćete morati i nju da obarite, pojedine vrste mogu u rernu i sirove.
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte spanać i po potrebi malo vode kako ne bi zagoreo. Narendajte polovinu količine sira i začinite solju, biberom i origanom.
U posudu za pečenje najpre stavite malo sosa, pa red testenine, to pomaže da donji deo lazanje ne bude suv. Naizmenično ređajte testeninu i sos dok ne potrošite sve sastojke. Narendajte ostatak sira po vrhu jela i pecite dvadesetak minuta.
Koji je vaš omiljeni posni recept? Recite nam u komentarima!