Kuhinja

Najbolji recept za pitu krompirušu

Autor Nikolina Damjanić

Ako volite da jedete krompirušu ili postite, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

800 g kora za pitu

200 ml ulja

200 ml vode

2 crna luka

1 praziluk

1,5 kg krompira

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, kao i praziluk. Kada on omekša dodajte krompir koji ste prethodno izrendali i dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa posle 5 minuta sklonite sa šporeta.

Uzmite jednu koru, premažite uljem, pa stavite drugu koru. Opet premažite uljem, pa stavite nadjev od krompira i luka. Urolajte i ređajte u pleh koji ste premazali uljem.

Pecite krompirušu u rerni na 250°C oko 10 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još 30 minuta.

Preostalo ulje pomiješajte sa vrelom vodom koju ste posolili i prelijte preko vruće pite.

(Stvar ukusa/MONDO)