Mmmm

Najukusnije piroške punjene sirom i šunkom (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Piroške se lako i brzo prave, a super je i to što nema čekanja da tijesto naraste.

Izvor: Printscreen/YT/SABINA foodee

Piroške su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi. Prave od tijesta koje se prži, slično kao mekike ili uštipci, a možete da ih punite različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za mekane piroške sa sirom i šunkom.

Sastojci:

- 400 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 350 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml ulja
Za punjenje:
- 80 g tvrdog sira
- 2 kuvana jajeta
- 1 veza peršuna
- 2 mlada luka
- 150 g šunke

Priprema

U posudi pomiješajte jogurt, so, šećer i jaje. Sve lijepo umutite, pa dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte ulje i dobro promiješajte. Jaja skuvajte, pa izrendajte i dodajte u tijesto. Zatim dodajte rendani sir, sjeckani peršun, mladi luk i šunku. Sve lijepo promiješajte, pa sipajte smjesu u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. U tiganju zagrijte ulje, pa istisnite smjesu u tiganj. Pržite sa obje strane dok piroške ne dobiju boju.

Piroške punjene sirom i šunkom
Izvor: Youtube/SABINA foodee