Omlet se pravi jednostavno, ako mu dodate sir, šunku i pečurke biće mnogo ukusniji.
Jaja se najčešće spremaju za doručak, a možete da pravite kajganu, omlet, jaja na oko... Jaja spadaju u one namirnice koje lako mogu da se kombinuju, pa tako možete da dodajte sastojke po želji u vaše jelo. Mi vam donosimo savršen recept za omlet sa sirom, šunkom i pečurkama. Priprema se na brzinu, a ukus je fantastičan.
Sastojci
10 jaja
230 ml neutralne pavlake
100 g putera
400 g tvrdog sira
400 g pečuraka
3 mlada luka
6 kriški dimljene šunke
rukola
Recept za omlet sa sirom, šunkom i pečurkama:
U posudi pomiješajte jaja i pavlaku za kuvanje. Nemojte da pretjerate sa mućenjem.
U tiganju istopite puter, pa dodajte sjeckane pečurke. Kada puste vodu dodajte i sjeckani mladi luk, pa pržite još par minuta.
Sipajte pečurke i mladi luk u smjesu sa jajima, pa lagano promiješajte i vratite u tiganj. Kada jaja budu skoro gotova, isključite šporet, pa ih posolite i pobiberite. Poređajte preko sir i šunku, pa ubacite omlet u zagrijanu rernu, odmah ispod grijača. Ostavite tako 5 minuta.