Kuhinja

Brzi ručak: Bijelo meso punjeno špinatom i sirom

Autor Nikolina Damjanić

Punjeno bijelo meso se sprema za manje od sat vremena, a sastojci kojima se filuje daju mu mekoću i sočnost.

Izvor: Printscreen/Delish

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože

So po ukusu

Biber po ukusu

120 g krem sira, omekšanog

100 g špinata, odmrznutog i iscijeđenog

70 g isjeckane tikvice

200 g isjeckane mocarele

Prstohvat mljevene crvene paprike

4 trake slanine, isijecite na još 4 trake

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte rernu na 200°. Veliki pleh obložite folijom. Napravite proreze po širini na pilećem bijelom mesu, pazeći da ne isiječete do kraja. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljeni lim za pečenje.ž

U posudi pomiješajte krem sir, špinat, tikvice i polovinu mocarele. Začinite solju, biberom i prstohvatom crvene paprike. Svaki drugi prorez napunite mješavinom krem sira, a preostale proreze popunite komadom slanine. Pospite preostalu mocarelu na vrh i pokapajte uljem.

Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Servirajte toplo.

(Stvar ukusa/MONDO)