Punjeno bijelo meso se sprema za manje od sat vremena, a sastojci kojima se filuje daju mu mekoću i sočnost.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
So po ukusu
Biber po ukusu
120 g krem sira, omekšanog
100 g špinata, odmrznutog i iscijeđenog
70 g isjeckane tikvice
200 g isjeckane mocarele
Prstohvat mljevene crvene paprike
4 trake slanine, isijecite na još 4 trake
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°. Veliki pleh obložite folijom. Napravite proreze po širini na pilećem bijelom mesu, pazeći da ne isiječete do kraja. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljeni lim za pečenje.ž
U posudi pomiješajte krem sir, špinat, tikvice i polovinu mocarele. Začinite solju, biberom i prstohvatom crvene paprike. Svaki drugi prorez napunite mješavinom krem sira, a preostale proreze popunite komadom slanine. Pospite preostalu mocarelu na vrh i pokapajte uljem.
Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Servirajte toplo.
(Stvar ukusa/MONDO)