• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealno za doručak ili večeru: Kiš sa slaninom i krastavčićima

Autor Dragana Božić

Kiš vodi porijeklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog tijesta sa filom od jaja i mlijeka. Ima ih raznih vrsta, a mi vam preporučujemo kiš sa slaninom i krastavčićima.

 Recept za kiš sa slaninom Izvor: Screenshot

Sastojci:

200 g brašna
100 g putera
malo soli
70 ml vode
100 g slanine
100 g šunke
100 g kiselih krastavčića
4 jaja
1 dl kisele pavlake

Priprema:

Krastavčiće i šunku isjeći na kockice. Slaninu na manje listiće. U prosijano brašno sipati so, dodati hladan puter isječen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto tijesto. Dodati vodu i umijesiti glatko tijesto.

Tijesto razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Tijesto malo izbušiti viljuškom.

Slaninu propržiti. Na tijesto staviti slaninu, krastavčiće i šunku.

Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. Peći na 200-220°C stepeni oko 15 minuta dok ne porumeni lijepo odozgo.

(Coolinarika)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop