Iskoristite preostala jaja od Uskrsa, pa ih ispohujte i napunite.
Prošao je Uskrs, a vama je ostalo previše jaja. Ako ne znate kako da ih iskoristite mi vam donosimo super recept. Ispohujete bjelanca, a onda ih napunite pikantnom smjesom od žumanjaca. Punjena jaja su jeli i imperatori u starom Rimu, a njihova priprema je jednostavna. Ovako pripremljena punjena jaja možete da služite kao predjelo ili kao večeru.
Sastojci:
15 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
4 kašike majoneza
1 kiseli krastavac
2 kašike senf
1 kašičica ljutog sosa
Recept za pohovana punjena jaja:
Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presjecite po dužini. Odvojite bjelanca od žumanjaca, pa žumanjca sklonite sa strane.
Bjelanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocijede od viška ulja.
Žumanjcima dodajte majonez, sitno sjeckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smjesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smjesom. Napunite pohovana bjelanca, pospite paprikom i poslužite!