• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovana punjena jaja - super način da iskoristite ostatke hrane od Uskrsa (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Iskoristite preostala jaja od Uskrsa, pa ih ispohujte i napunite.

 Pohovana punjena jaja Izvor: Printscreen/yt/tasty life

Prošao je Uskrs, a vama je ostalo previše jaja. Ako ne znate kako da ih iskoristite mi vam donosimo super recept. Ispohujete bjelanca, a onda ih napunite pikantnom smjesom od žumanjaca. Punjena jaja su jeli i imperatori u starom Rimu, a njihova priprema je jednostavna. Ovako pripremljena punjena jaja možete da služite kao predjelo ili kao večeru.

Sastojci:

15 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
4 kašike majoneza
1 kiseli krastavac
2 kašike senf
1 kašičica ljutog sosa

Recept za pohovana punjena jaja:

Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presjecite po dužini. Odvojite bjelanca od žumanjaca, pa žumanjca sklonite sa strane.

Bjelanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocijede od viška ulja.

Žumanjcima dodajte majonez, sitno sjeckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smjesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smjesom. Napunite pohovana bjelanca, pospite paprikom i poslužite!

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop