Kuhinja

Kako da napravite domaći sos od malina

Autor Dragana Božić

Sos od malina možete da jedete uz sve deserte, pa i da prelijete sladoled njime.

Izvor: Shutterstock

Domaći sos od malina je lagan i savršen za prelivanje jogurta, sladoleda, kolača i drugih poslastica. Spreman je za manje od 15 minuta i dodaje voćni ukus svakom desertu. Evo i kako da napravite sos!

Sastojci:

500 g nezaslađenih malina
93 g šećera
60 g džema od malina bez sjemenki
2 kašike kukuruznog skroba
30 ml hladne vode

Recept za domaći sos od malina:

Stavite maline u šerpu na srednju vatru i kuvajte 5 minuta. Dodajte šećer i džem od malina i ostavite da provri. Kuvajte 3 minuta. U maloj posudi umutite kukuruzni skrob i vodu dok smjesa ne postane glatka. Dodajte kukuruzni skrob u mješavinu malina i kuvajte 1 minut ili dok se sos ne zgusne. Uživajte!