Kuhinja

Brzinska gibanica od kora za pitu zalivenih kefirom

Autor Dušan Volaš

Gibanica prepuna kefira i sira je jelo koje ćete često da pravite.

Izvor: Print screen / Instagram / vkusn0__doma

Sastojci:

  • 2 kore za pitu
  • 600 ml kefira
  • 6 jaja
  • 300 g svježeg sira
  • 1/2 kašičice soli
  • 50 g kačkavalja
  • šaka susama

Recept za brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom:

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smjesu ručnim blendrom.

Zalijte kore smjesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo isjeckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.

 Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i tursku gibanicu sa dve vrste sira.

BONUS VIDEO

StvarUkusa