• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji recept za tursku gibanicu sa dvije vrste sira

Autor Dušan Volaš

Za doručak umjesto naše poslužite tursku gibanicu sa dvije vrste sira.

 Recept za tursku gibanicu sa dvije vrste sira Izvor: Shuterstock

Gibanica je jedna od najpoznatijih srpskih pita koja se jednostavno pravi. Ako volite da je jedete, predlažemo vam da isprobate i recept za tursku gibanicu koja se pravi sa dvije vrste sira. Sigurni smo da ćete se oduševiti, a najbolje je da je služite sa čašom domaćeg jogurta. Ovako pripremljena gibanica bez greške uspijeva svima.

Sastojci:

- kore za pitu

Za premazivanje:

- 1/2 šolje vode
- 1/2 šolje mlijeka
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja

Za fil:

- feta sir
- čedar sir
- peršun

Još:

- žumance
- susam

Recept za tursku gibanicu sa dvije vrste sira:

Napravite nadjev

Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte vodu, mleko i ulje. Sve dobro sjedinite.

Pripremite gibanicu

Na dno pleha stavite jednu koru, pa premažite smjesom od jaja. Onda kao i kada pravite srpsku gibanicu dvije kore zgužvajte i umočite u smjesu sa jajima. Stavite u pleh. Pomiješajte u posudi fetu koju ste izmrvili, rendani čedar sir, kao i sjeckani peršun, pa pospite preko kora. Zatim poređajte još dvije kore koje ste zgužvali i umočili u smjesu sa jajima, pa pospite sirom i tako ređate dok ne utrošite sve sastojke. Posljednjom korom pokrijte cijelu pitu.

Pecite gibanicu

Premažite jajetom koje ste umutite, pa pospite susamom i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop