• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJUKUSNIJA GIBANICA SA TIKVICAMA: Savršen spoj hrskavih kora i bogatog nadjeva

Autor Dragana Božić

Za doručak ili večeru napravite gibanicu sa tikvicama.

 Gibanica sa tikvicama Izvor: PRINTSCREEN/YT/SKINNYTASTE

Ne postoji poznatija srpska pita od gibanice, a nije nimalo teška za pripremu. Svaka domaćica nauči brzo da je sprema, a mi predlažemo da napravite i ljetnju verziju. Iskoristite sezonu tikvica i u nadjev dodajte ovo povrće koje svi vole. Bogata i raskošna pita dopašće vam se na prvi zalogaj, a kombinacija sira, tikvica i pavlake je prosto savršena.

Sastojci:
500 g kora za pitu
1 kg tikvica
500 g feta sira
1 kisela pavlaka (180 g)
3 jajeta
Za premazivanje:
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 kesice praška za pecivo

Priprema:

Tikvice oljuštite i izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite nekih 15 minuta da puste vodu, pa dobro procijedite. Umutite jaja, pa dodajte mrvljenu fetu i kiselu pavlaku. Posolite i sve dobro sjedinite. Premažite koru smjesom i urolajte, pa napravite puža. Stavite na sredinu tepsije. Sljedeću koru premažite filom i urolajte, pa obmotajte oko puža na sredini. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Ako vam je lakše svaku koru možete da zgužvate i umočite u fil, pa da ređate u tepsiju. Ako se odlučite za drugu verziju onda obavezno dno tepsije obložite korom. Umutite jaje, pa dodajte ulje, mlijeko i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i prelijte preko gibanice. Pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop