Kuhinja

Mekane kiflice punjene sirom, mogu da ih spreme i potpuni početnici

Autor Lena Sudar

Kiflice punjene sirom se lako prave, idealne su za kulinarske početnike ili ako ste u žurbi.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g zamrznutog tijesta
  • 150 g kačkavalja, isječenog na trake
  • 2 kašike putera, rastopljenog
  • 1/2 kašičice mješavine suvih začina
  • 1 čen bijelog luka, sitno iseckan

Recept za kiflice punjene sirom:

Za kiflice punjene sirom zagrejte rernu na 190 stepeni C. Obložite pleh papirom za pečenje. U maloj posudi pomiješajte rastopljeni puter sa začinima i bijelim lukom.

Izvadite odmrznuto tijesto i isijecite ga u obliku trouglova. Premažite puterom od bijelog luka, a malo ostavite da premažete vrhove sastavljenih rolni. Na najširi kraj stavite traku kačkavalja i zarolajte.

Premažite površinu rolnica puterom od bijelog luka. Pecite 10 minuta ili dok ne porumene. Servirajte toplo.

Pročitajte i kako da napravite kiflice od lisnatog tijesta punjene jabukama

BONUS VIDEO

StvarUkusa