Mekane i sočne, faširane šnicle od pečurka su ručak za svaki dan, uz priloge po želji.
Sastojci:
- 450 g šampinjona
- 2 jajeta
- 200 g luka, sjeckanog
- prezle
- so i biber po ukusu
- šaka isjeckanog peršuna
- 3 čena bijelog luka
- 2 kašike brašna
Recept za faširane šnicle od pečuraka:
Kako biste napravili faširane šnicle od pečuraka prvo isijecite očišćene i oprane šampinjone. Zagrijte ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa ispržite pečurke. Odvojeno ispržite luk.
Ubacite ispržene pečurke u mašinu za mljevenje mesa i sameljite ih. Smjesi dodajte žumanca, isprženi luk, prezle i peršun. Rukama oblikujte šnicle, pa jednu po jednu uvaljajte u smjesu od prezli, brašna i umućena dva bjelanceta.
Pržite šnicle pa ostavite da se ocijede da na papirnim ubrusima. Servirajte ih uz prilog po želji i uživajte.
(MONDO/Stvar ukusa)