Kuhinja

Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem

Autor Lena Sudar

Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem prave se brzo, lagane su, a djeca ih obožavaju.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 680 g pilećeg filea
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
  • 1 kašika sjeckanog svježeg vlašca
  • 1 kašika sjeckanog svježeg bosiljka
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bijelog luka u prahu
  • ¼ kašičice crnog bibera
  • ¼ kašičice mirođije
  • 80 g višenamjenskog brašna
  • 230 g isjeckanog kačakvalja
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Za faširane šnicle prvo stavite pileći file sitno iseckajte na kockice. Prebacite sitno isjeckanu piletinu u veliku posudu i dodajte jaja, majonez, peršun, vlašac, bosiljak, so, bijeli luk u prahu, biber, mirođiju, brašno i iseckani kačkavalj. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Napravite rukom 15 jednakih šaka pileće mješavine.

Zagrejte ulje u tiganju i stavite na srednju vatru. Kada se ulje zagrije, ubacite jedan dio šnicli i spljoštite ih kašikom u pljeskavicu. Bitno je da se ne dodiruju. pržite 3-4 minuta dok dna ne porumene, a zatim ih okrenite i pržite još 3-4 minuta. Izvadite ih na tanjir i servirajte tople. 

(Stvar ukusa/MONDO)