Kuhinja

Najbolja bijela čorba od piletine

Autor Lena Sudar

Bijela čorba je klasik koji ne prolazi i savršen je i za večeru i za ručak.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g bijelog mesa, isjeckanog na kockice
  • 2 šargarepe, isjeckane na kockice
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka, isjeckanog na kockice
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • biber i so po ukusu
  • 1 kašika mješavine suvih začina
  • 1,5 l vode
  • šaka peršuna

Priprema:

Za ovu čorbu luk isijecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte isjeckanu šargarepu i distajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite bijelo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmiješajte, a nakon toga dolijte vodu.

Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbu i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.

(Stvar ukusa/MONDO)