Rolovani pileći file sa sirom i paradajzom se peče u sosu od paradajz paste i pavlake, vrlo je atraktivan, poput jela iz restorana.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 40 g brašna
- 40 ml ulja
- so i biber po ukusu
Za fil:
- 100 g kačkavalja
- 50 g putera
- 50 g mirođije
- 15 g bijelog luka
- 1 paradajz
Za sos:
- 200 g paradajz paste
- 200 ml pavlake za kuvanje
- biber i so po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolovani pileći file sa sirom i paradajzom:
Kako biste napravili pileći file, prvo operite i isjecite paradajz. Sir isjecite na šipke. Mirođiju operite, osušite i sitno isjeckajte. Pomiješajte puter, mirođiju i sitno nasjeckani bijeli luk. Sve dobro izgnječite viljuškom. Pileći file operite, osušite i isjecite na kriške po dužini. Svaki komad piletine istucite čekićem.
Pospite piletinu solju i biberom. Premažite svaki komad piletine puterom od bilja. Na vrh stavite blok sira i krišku paradajza. Svaki pileći file umotajte u čvrst rolat. Po potrebi pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte urolane filee u brašno. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Zagrijte ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite meso dok ne porumeni.
Pripremite sastojke za sos. Pomiješajte paradajz sos, pavlaku za kuvanje, so i biber i miješajte dok ne postane glatko. Pileće rolnice stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prelijte ih paradajz-krem sosom. Stavite posudu u zagrijanu rernu i pecite 30-35 minuta.
(MONDO/Stvar ukusa)