• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite domaće kiselo mlijeko

 Vensa Kerkez
Autor Vesna Kerkez

Kiselo mlijeko možete da napravite sami, potrebna su vam samo dva sastojka.

 Recept za domaće kiselo mlijeko Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 l domaćeg punomasnog kravljeg mlijeka
  • 180 g kisele pavlake

Recept za domaće kiselo mlijeko:

Kako biste napravili kiselo mlijeko, prvo skuvajte mlijeko i ostavite da se prohladi. Izdvojite oko 100 ml mlijeka koje ćete da dodate u kiselu pavlaku. Kiselu pavlaku prebacite u činiju i postepeno joj dodajte prohlađeno mlijeko, miješajući, kako ne bi ostalo grudvica.

Kada se mlijeko prohladi dodajte mu razmućenu kiselu pavlaku i miješajte par minuta. Nakon toga, ovu smjesu sipajte u porcelanske posude. Jednu veću činiju u koju posude mogu da stanu obložite sa dvije krpe i poređajte posude sa kiselim mlijekom.

Prekrijte ih folijom i preko toga krpom. Ostavite da stoji na toplom mjestu oko 6 sati, dok se ne prohladi. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA