• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja bijela čorba od piletine

Autor Lena Sudar

Bijela čorba je klasik koji ne prolazi i savršen je i za večeru i za ručak.

 Recept za bijelu čorbu Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g bijelog mesa, isjeckanog na kockice
  • 2 šargarepe, isjeckane na kockice
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka, isjeckanog na kockice
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • biber i so po ukusu
  • 1 kašika mješavine suvih začina
  • 1,5 l vode
  • šaka peršuna

Priprema:

Za ovu čorbu luk isijecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte isjeckanu šargarepu i distajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite bijelo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmiješajte, a nakon toga dolijte vodu.

Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbu i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.

(Stvar ukusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop