• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goveđi gulaš sa domaćim knedlama

Autor Lena Sudar

Goveđi gulaš sa domaćim knedlama pravićete rado tokom hladnijih dana. Toplo jelo na kašiku prepuno začina.

 Domaći goveđi gulaš recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 2 velika crna luka, tanko nasjeckana
  • 1 kašika šećera
  • 3 čena bijelog luka, vrlo sitno nasjeckana
  • 1 kašika sjemena kima
  • 6 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašičica sitno isjeckane majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 3 kašike paradajz paste
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 900 ml pilećeg bujona
  • 1 kg govedine isiječene na kockice
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera

Za knedle:

  • 470 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180 ml mlijeka
  • 2 kašike rastopljenog putera

Priprema:

Za gulaš zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte luk, pospite šećerom i pržite, često miješajući, dok luk ne porumeni i karamelizuje se, oko 20 minuta. Dodajte bijeli luk i seme kima i pržite još minut. Pospite slatkom i začinjenom paprikom i stavite da se premaže. Umiješajte origano, majčinu dušicu i lovorov list. Pržite još minut, dok ne zamiriše.

Umiješajte paradajz pastu. Dodajte sirće i bujon, pa dodajte govedinu narezanu na kockice i pospite solju i biberom. Stavite cijelu mješavinu da proključa na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i kuvajte. Pokrijte i kuvajte dok se govedina ne raspadne, oko 1 1/2 sat, povremeno mješajući. Dodajte još soli i bibera po ukusu.

Da biste pripremili knedle, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so. Pomiješajte sa mlekom i otopljenim puterom, lagano miješajući. Nakon što se gulaš skuva ubacite testo za knedle tako što ćete ubacivati kašičice u čorbu koja se krčka. Pokrijte i kuvajte 15 minuta. Kada ste poklopili tiganj, ne otkrivajte ga dok se knedle kuvaju. Poslije 15 minuta testirajte knedle čačkalicom. Ako čačkalica bude čista, knedle su gotove. 

(MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop