Kuhinja

Recept za podvarak sa pilećim mesom

Autor Aleksandra Ljubičić

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ukusan ručak.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • svinjska mast
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 lovorova lista
  • biber u zrnu i mljeveni biber po ukusu
  • 1 kašika tucane paprike
  • 400 - 500 g pilećeg mesa

Priprema:

Kiseli kupus najprije oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isijecite glavicu na trakice. Na masti propržite sjeckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscjepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmiješajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori. 

(Stvar ukusa/MONDO)

Možda će vas zanimati