• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite pihtije od ribe

Autor Lena Sudar

Pihtije od ribe su za ljubitelje ovakvih jela, a prave se poput klasičnih.

 Recept za pihtije od ribe Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g fileta ribe po želji
  • 3 povrtne kocke rastvore u 700 ml vode
  • 120 g šargarepe, isječene na kriške
  • 120 g šampinjona, isječenih
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1⁄4 kašičice crnog bibera
  • 1⁄4 kašičice bijelog luka u prahu
  • 2 kašičice šećera
  • 30 g želatina bez ukusa
  • 3 kriške limuna
  • 1 praziluk, isjeckan

Priprema:

Kako biste napravili ove pihtije, skuvajte ribu dok ne bude gotova. Nemojte da je prekuvate, da se ne raspadne. Pustite da proključa 700 ml vode i dodajte kockice bujona. Miješajte da se rastvori. Dodajte vorčester sos, biber, bijeli luk u prahu i šećer.

Dodajte šargarepu i pečurke i skuvajte. Izvadite povrće šupljikavom kašikom i ostavite na stranu. Koristite krpu da procijedite bujon. Rastvorite pakete želatina u bujonu. Sipajte 1 šolju bujona u pravougaonu posudu i stavite u frižider dok se ne stegne.

Ribu isijecite na komade i poređajte na želatin. Oko ribe rasporedite komade pečuraka i šargarepe. Prelijte ostatkom bujona. Ukrasite kriškama limuna i prazilukom. Stavite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne. Servirajte uz ren. 

(Stvar ukusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop