• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za posne lazanje sa pečurkama

Autor Lena Sudar

Lazanje sa pečurkama su obrok za cijelu porodicu i prilagođene periodu posta.

 Recept za posne lazanje sa pečurkama Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 15 listova posne tjestenine za lazanje
  • 8 čenova bijelog luka, vrlo sitno nasjeckanih
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 2 praziluka, sitno isjeckana
  • 1 manji crveni luk
  • 60 g brašna
  • 800 ml sojinog mlijeka
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • 450 g posnog biljnog sira
  • 240 g posnog biljnog parmezana
  • so i mljeveni crni biber po ukusu

Recept za posne lazanje sa pečurkama:

Za ove lazanje prodinstajte pečurke sa malo vode, bijelim lukom i origanom. Začinite solju i biberom. Na niskoj vatri sve dinstajte dok pečurke ne počnu da rumene i puštaju sok. Umiješajte praziluk i dinstajte još par minuta. Posolite i dodajte još bibera, po potrebi. Ostavite na stranu.

Napravite posni bešamel sos tako što ćete u tiganju da prodinstate sa malo vode bijeli i crveni luk. Dodajte so i biber i dinstajte luk na srednjoj vatri dok ne postane mekan i providan. Dodajte brašno u tiganj, dobro promiješajte i nastavite da pržite. Sipajte sojino mlijeko i dobro promiješajte.

Dodajte muskatni orah u mlijeko. Pustite da sos proključa na srednjoj vatri. Nastavite sa kuvanjem i isključite šporet kada je sos dovoljno gust da prekrije poleđinu kašike. Po potrebi začinite sa još soli i bibera i isključite vatru.

Zagrijte rernu na 180 stepeni C. Stavite jednu četvrtinu bešamel sosa u vatrostalnu posudu za lazanje, ravnomjerno ga rasporedite. Položite pet komada tjestenine preko bešamela. Sipajte četvrtinu bešamel sosa preko tjestenine, a zatim trećinu mješavine pečuraka. Preko pečuraka pospite po trećinu biljnog parmezana i biljnog sira. Ponovite postupak dok ne istrošite sav materijal.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta. Skinite foliju i nastavite da pečete još 15 minuta. Ostavite lazanje da odstoje 10 minuta prije rezanja. Uživajte.

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:32
Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka
Izvor: TikTok/thecollegechefs
Izvor: TikTok/thecollegechefs

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop