MONDO Kuhinja i Staropramen vam predstavljaju drugu epizodu nove sezone, koju smo nazvali "Apsolutni klasici".
Ovaj put smo pripremili neodoljiv roštiljski sos koji se priprema s malo piva, a odlično ide uz roštilj, krilca, rebarca i naravno - uz pivo.
Sastojci:
- 2 veće glavice ljubičastog luka
- jabukovo sirće
- braon šećer
- so i biber
- dimljena mljevena paprika
- pivo
- kečap
Način pripreme:
Isjeći ljubičasti luk. Zagrijati tavu, dodati ulje, isjeckani luk i začiniti solju i biberom. Kad luk poprimi blago braon boju dodati jabukovo sirće. Miješati, a zatim dodati braon šećer. Smanjiti temperaturu i pustiti da se dinsta.
Izvor: Slaven Petković, mondo.baDodati malo vode i držati na vatri dok ne ispari kiselina iz sirćeta. Dodati pivo i kečap, a zatim dimljenu papriku i miješati dok ne dobijete glatku masu.
Nakon toga, prohladiti i sipati u blender. Blendati dok sos ne dobije finu teksturu. Poslužiti toplo, uz krilca, pohovane batake, rebarca, čips...
Prijatno!
P.S. Na našoj Facebook stranici čeka vas nagradna igra u kojoj možete osvojiti Staropramen set za roštiljanje.
(MONDO)