Apsolutni klasici!

MONDO kuhinja i Staropramen predstavljaju: Pečena svinjska rebarca u pivskoj marinadi (VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

U trećoj epizodi nove sezone MONDO kuhinje predstavljamo vam recept za pravljenje svinjskih rebara. Upozoravamo, gledanje videa izaziva curenje vode na usta!

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Sastojci:

- svinjska rebra
- pivo
- senf
- kašika brašna
- suvi začini od povrća (npr. vegeta)
- bijeli luk u prahu
- so i biber
- dimljeni papar
- origano

Način pripreme:

Uklonite membrane i masne dijelove s rebara. U jednu posudu pomiješajte začin, bijeli luk, so, biber, dimljeni papar i origano, i dobro promiješajte.

Rebarca premažite senfom, a zatim uvaljajte u mješavinu začina. Utrljajte začine u meso da bude ravnomjerno raspoređeno. Poređajte u plitku, ravnu posudu i pospite Staropramen pivom. Ostavite u marinadi 24 časa, na hladnom mjestu.

Zagrijte rernu na 160 C. Marinirana rebarca zamotajte u aluminijsku foliju i poređajte u tepsiju. Ostavite da se peče najmanje 2 i po sata. Servirati uz roštiljski ili sos po vašem izboru.

Prijatno!

(MONDO)