Kuhinja

Recept za salatu od kiselog kupusa

Autor Željko Svitlica

Kao salata kupus se obično služi ibez ičega ili tek malo pouljen sa dodatkom tucane paprike.

Izvor: Shutterstock

Ovo je recept za jednu malo drugačiju salatu.

Sastojci:

Srednja glavica kiselog kupusa

10 zrna crnog bibera 

Par listova lovora

2 glavice bijelog luka

Oko 150 ml ulja

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa isijecite na rezanca i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umjerenoj vatri.

Kada kupus omekša, procijedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.

Bijeli luk sitno isjeckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmiješajte.

Gotovu salatu držite u frižideru do posluživanja.

(Stvar ukusa)