Kuhinja

Kremasta pileća salata sa kiselim krastavcima, krompirom i pavlakom

Autor Aleksandra Ljubičić

Kremasta pileća salata je odlična za prazničnu trpezu.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 4 kisela krastavca
  • 1 mala crvena paprika
  • pola glavice crvenog luka
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kremasta pileća salata je idealno rješenje za prazničnu trpezu. Možete je servirati uz meso, meze, ali se može jesti i samostalno uz tost hljeb.

Krompire najpre skuvajte pa kada se prohlade isjeckajte ih na kolutove ili kockice po želji. Piletinu takođe skuvajte i isjeckajte. Krastavčiće, papriku i luk isjeckajte na sitne kockice pa sve pomiješajte sa krompirom. Dodajte preliv koji ste napravili tako što ste pomiješali pavlaku, majonez, senf i začine.Pažljivo promiješajte, pazeći da povrće ne izgnječite previše.

(MONDO)