Kuhinja

Praznična salata sa kiselim krastavcima, krompirom i kuvanim jajima

Autor Vesna Kerkez

Praznična salata koja je izuzetno kremasta i ukusna. Probajte je i vi.

Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Sastojci:

  • 5 kuvanih krompira
  • 6 kuvanih jaja
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • 300 g krem sira
  • 100 g kiselog mlijeka
  • 4 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • sok od pola limuna
  • mirođija
  • so

Kako da pripremite salatu:

Krompir, jaja i krastavčiće isjeckajte na sitne kockice. Stavite u dublju činiju. U drugoj posudi pomiješajte preliv: krem sir, kiselo mlijeko, majonez, senf, so i sok od pola limuna. Dodajte i svježu mirođiju pa sve dobro sjedinite.

Ređajte u kalup sa odvojivim ivicama na sljedeći način: polovina krompira, četvrtina preliva, polovina kuvanih jaja, druga četvrtina preliva, kiseli krastavčići, ostatak krompira, preliv, ostatak kuvanih jaja i ostatak preliva.

Stavite u frižider na 4 sata prije služenja.

(MONDO/Stvar ukusa)