Kuhinja

Zapečene ćuftice od mljevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom

Izvor Stvar ukusa

Ovo nisu klasične ćufte, ali su idealne za ručak

Izvor: Shuttestock

Sastojci:

  • 600 g crvenog kupusa
  • 100 g pirinča
  • 400 g mljevenog pilećeg mesa
  • 80 g luka
  • 150 g šargarepe
  • 120 g pavlake
  • 100 g paradajz paste
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1/2 kašičice paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica majčine dušice i origana
  • 30 ml ulja

Recept za mljeveno pileće meso sa crvenim kupusom:

Za ove ćufte isperite pirinač, sipajte 200 ml vode u šerpu i stavite na vatru. Kuvajte 10-15 minuta nakon ključanja. Stavite pirinač u cjediljku i malo ohladite. U međuvremenu isjeckajte kupus, posolite i izgnječite rukama. Oljuštite luk i šargarepu. Luk isijecite na manje trake, šargarepu narendajte na krupno rende.

U tiganj sa zagrijanim uljem stavite luk i šargarepu. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju. Odvojite malo povrća na tanjir. U preostalo povrće dodajte pavlaku i paradajz pastu i promiješajte. Dodajte povrću 300 ml vode, so, biber, lovorov list i mljevenu papriku. Kuvajte 5-7 minuta.

U kupus dodajte pirinač, mljeveno meso, bijeli luk, začinsko bilje, so i biber. Dodajte prženo povrće koje ste odvojili. Sve dobro izmiješajte. Od ove mješavine mljevenog mesa formirajte ćuftice i stavite ih u posudu za pečenje preko njih prelijte sos koji ste skuvali sa šargerpom i lukom.

Ubacite posudu za pečenje u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite 45-50 minuta. Uživajte.

(Stvar ukusa)

Tagovi