Domaća pileća supa je jelo za svaki dan, a sa ovim receptom nećete pogriješiti.

Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 veći celer
- 1 krompir
- 1 veza peršuna
- 1 kašika mješavine suvih začina
- rezanci
- zrna bibera, po ukusu
- so, po ukusu
- sjeckani listovi peršuna
Recept za domaću supu kakvu su naše bake pravile:
Za ovu supu u veći lonac ubacite meso koje ste dobro oprali, kao i isjeckanu šargarepu, isjeckani celer, isjeckani korijen peršuna, cijeli oljušten i opran krompir, i glavicu luka isječenu na pola. Dodajte i biber u zrnu, po ukusu.
Sastojke u loncu prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri, tako da supa vri, sve dok povrće i meso ne budu kuvani. Iz supe izvadite krompir, luk i piletinu, pa ubacite rezance. Dodajte i sjeckane listove peršuna, začine i so, po ukusu. Ostavite da supa vri do 2-3 minuta i nakon toga skinite sa vatre. Servirajte i uživajte.
(StvarUkusa/Mondo)