• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokoladne princes krofne

Čokoladne princes krofne možete da napravite za slavu ili bez ikakvog povoda, brzo će nestati sa tanjira.

 Čokoladne princes krofne Izvor: Shutterstock

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 ml vode
  • 200 g brašna tip 400
  • 175 g maslaca
  • 5 većih jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 2,5 kašike šećera
  • 3 kašike kakaoa

Za čokoladni krem:

  • 650 ml mlijeka
  • 200 g crne čokolade
  • 150 g mliječne čokolade
  • 130 g gustina
  • 130 g šećera
  • 1,5 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 5 žumanaca
  • 150 g maslaca
  • 150 ml slatke pavlake

Dodatno:

  • šećer u prahu za posipanje

Recept za čokoladne princes krofne:

Kako biste napravili princes krofne, prokuvajte u loncu vodu sa maslacem, šećerom i solju. Nakon toga skinite lonac sa šporeta i umiješajte brašno i kakao prah, koje ste prethodno zajedno prosijali.

Miješajte žicom, kako se ne bi stvorile grudvice. Tijesto će biti čvrsto i masno. Vratite na najlaganiju vatru najviše dva minuta, pa skinite sa šporeta i ohladite.

Dok je tijesto još mlako, ubacite jedno po jedno jaje i miješajte mikserom. Dobićete kremastu i gušću smjesu. Pleh obložite papirom za pečenje. Napunite poslastičarski špric tijestom i istiskujte krofnice prečnika 5 cm. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C, oko 30 minuta. Ohladite krofne nakon toga.

U međuvremenu napravite krem, tako što ćete u 250 ml mlijeka da razmutite žumanjca i gustin. Preostalo mlijeko sipajte u šerpu i dodajte mu čokolade koju ste izlomili na kocke, šećer i vanilin ekstrakt. Uz povremeno miješanje zagrijavajte dok skoro ne provri i zatim umiješajte smjesu od gustina, tako što ćete da je sipate u tankom mlazu i miješate žicom.

Sve zajedno kuvajte na srednjoj temperaturi, dok se ne zgusne. Nakon toga skinite sa vatre, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, izradite krem mikserom pa dodajte maslac sobne temeperature i mutite mikserom, dok ne dobijete glatki krem. Na samom kraju umiješajte slatku pavlaku koju ste ručno umutili.

Prebacite krem u poslastičarsku kesu. Krofne presijecite nožem na pola. Na jedan dio krofne istisnite krem u krug i poklopite drugim dijelom krofne. Ohladite princes krofne u frižideru i pospite ih prije serviranja šećerom u prahu. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop