Kuhinja

Pite od sira i krompira na turski način

Autor Stvar ukusa

Pitice od sira i krompira napravljene na ovaj način još niste probali, odličan su izbor za užinu, uz jogurt.

Pite od sira i krompira na turski način Izvor: prt scr / yt / kolaytarifimiz

Sastojci:

  • 4 komada lisnatog tijesta

Za fil:

  • 6-7 krompira srednje veličine (kuvani i izgnječeni)
  • 1 jaje
  • 1 činija mladog sira
  • 200 ml mlijeka
  • 240 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • prstohvat peršuna
  • biber na vrh kašičice

Za preliv:

  • 1 cijelo jaje
  • 1 kašika jogurta

Pogledajte kako se pravi:

Recept za pitice od sira i krompira:

Za ove pitice skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite. Dodajte mrvljeni beli sir u krompir i umešajte jaje, mleko i jogurt, peršun i biber. Dodajte ulje i promiješajte.

Raširite jedno lisnato tijesto na radnu površinu. Uzmite veću kašiku mješavine i razmažite po tijestu. Zatim stavite drugi list tijesta i ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Počnite da umotavate u jufku i isijecite na 4 rolne. Zatim svaku rolnu isijecite na parčiće, na krugove i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u frižider da se ne osuši. Premažite mešavinom jaja, jogurta i ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete željeti da napravite i domaći burek sa mesom.