Vitaminska salata sa cveklom, šargarepom i pasuljem je odličan način da pojedete nešto zdravo, a može da posluži i kao prilog uz glavno jelo.

Sastojci:
- 300 g kuvane cvekle
- 1 kuvana šargarepa
- 2-3 kisela krastavca
- 1 konzerva pasulja, ocijeđenog
- 1 kašika ulja
- 1 kašica senfa
- 1-2 čena bijelog luka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
Recept za salatu sa cveklom, šargarepom i pasuljem:
Za ovu salatu kuvanu cveklu narendajte na krupno rende. Cveklu prelijte uljem i promiješajte da ne oboji previše ostalo povrće. Takođe kuvanu šargarepu narendajte na krupno rende. Kisele krastavce isijecite na dugačke trake.
U činiju sa cveklom dodajte rendanu šargarepu i narezane krastavce, kao i pasulj. U salatu dodajte kašičicu senfa, sitno isjeckani bijeli luk i sipajte jabukovo sirće. Sve začinite mljevenim crnim biberom, posolite po ukusu i dobro promiješajte.
(MONDO/Stvar ukusa)