Kuhinja

Viralni trik za najhrskaviju slaninicu - jedan sastojak je ključan

Autor Lena Sudar

Hrskavoj slanini niko ne može odoliti, ali ako želite da bude savršeno pripremljna, isprobajte ovaj trik.

Izvor: Shutterstock

Hrskava slanina je vjerovatno na prvom mjestu kada je u pitanju omiljena delicija. Možete da je jedete uz drugo meso, da je servirate uz jaja ili jednostavno pojedete na sendviču. Hrskava slanina će učiniti svako jelo ukusnijim.

Naime, ako želite da je pripremite savršeno, nemojte da pržite slaninu u ulju. Zapravo, potrebna vam je voda! Ukoliko pržite slaninu na vodi, dobićete nevjerovatne rezultate.

Da li treba jesti slaninu?

Slanina je puna proteina, sadrži kompleks vitamina B, a pored toga bogata je selenom, fosforom, cinkom, gvožđem i magnezijumom. Takođe je i izvor omega 3 masnih kiselina.

Sve što treba da uradite je da stavite slaninu u hladan tiganj, a zatim dodajte vodu toliko da pokrije dno tiganja. Ubacite slaninu i kada voda ispari, nastavite da pržite meso na srednjoj vatri dok ne postane hrskavo.

Ovaj trik funkcioniše zato što voda djeluje kao moderator toplote, što znači da sprečava sagorijevanje mesa pre nego što se mast u potpunosti istopi. Slanina se tako ravnomerno prži i dostiže savršenu hrskavu teksturu kada voda ispari, jer se prži u sopstvenoj masti.

BONUS VIDEO

Tagovi