Kuhinja

Hrskava pileća krilca sa sirom i bijelim lukom

Izvor Stvar ukusa

Hrskava pileća krilca sa sirom i bijelim lukom se lijepe za prste, pravi su delikates i idealna za užinu.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,4 kg pilećih krilaca
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 60 g putera
  • 2 kašičice sitno nasjeckanog bijelog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 3 kašike rendanog parmezana
Zašto treba da jedete beli luk?

Bijeli luk sadrži preko 400 aktivnih sastojaka. Prepun je vitamina i minerala kao što su vitamin A, B1, B2 i vitamin C. Sadrži i aminokiseline, enzime, biljne masti i vlakna, kao i gvožđe, kalijum, jod, selen , fosfor, sumpor, kalcijum. Ima antiinflamatorno i antioksidativno svojstvo.

Recept za hrskava pileća krilca:

Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, bijeli luk u prahu i crni luk u prahu.

Promiješajte kako biste piletinu ravnomjerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i bijeli luk u malu posudu i otopite.

Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umiješajte peršun i parmezan. Premažite mješavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji. Možda ćete željeti da napravite i pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja.

(StvarUkusa)