Za ručak napravite svinjski vrat iz rerne.

Sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mljevenog korijandera
- 30-40 g rastopljenog putera
- 2 čena bijelog luka
- Malo ulja
- 20 g putera
- 1 grančica ruzmarina
Priprema:
Svinjski vrat dobro osušite papirnim ubrusom. Napravite nekoliko rezova u mesu i u njih stavite isjeckan bijeli luk. U činiji pomiješajte mljevenu papriku, so i korijander. Utrljajte ovu mješavinu začina po cijelom komadu mesa. Prelijte meso rastopljenim puterom i malo poprskajte uljem. Pokrijte i ostavite da odstoji u marinadi najmanje 1 sat.
Stavite meso u pleh, dodajte 20 g putera i grančicu ruzmarina. Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160-170°C oko 2 sata.
Skinite foliju, prelijte meso mesnim sokom iz pleha i pojačajte temperaturu na 180°C. Pecite još 10 minuta dok ne porumeni. Ostavite meso da odmori 10 minuta prije sječenja i služenja.
Bonus video