• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za današnji ručak: Faširane šnicle od bijelog mesa i povrća

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Faširane šnicle od bijelog mesa i povrća su idealne za brzi obrok za cijelu porodicu.

 recept za pileće faširane šnicle Izvor: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 500 g bijelog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 1 jaje
  • 50 g brašna
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica soli
  • biber - po ukusu
  • ulje, za prženje
Zašto je dobro da jedete belo meso?

Belo meso je prepuno proteina, kao i antioksidanasa. Bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Pruža osećaj sitosti i obiluje mikronutrijentima.

Recept za faširane šnicle:

Kako biste napravili ove šnicle, pileći file operite i isjecite na komade. Sameljite komade mesa u mašini za mljevenje mesa. Isjecite jedan luk na male kocke, a šargarepu narendajte na sitno rende.

Sitno isjeckajte malu vezu peršuna. U pripremljeno mljeveno meso dodajte sjeckani crni luk, rendanu šargarepu, peršun, jedno jaje i 50 g brašna. Pobiberite po ukusu i dodajte oko 1 kašičicu soli.

Sve dobro izmiješajte. Od pripremljenog mljevenog mesa formirajte šnicle. Za jednu šniclu treba vam otprilike jedna kašika mljevenog mesa. Ubacite šnicle na prethodno zagrijan tiganj sa malom količinom ulja. Pokrijte tiganj poklopcem i pržite šnicle na laganoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane.

Zatim okrenite šnicle na drugu stranu i ponovo pokrijte tiganj poklopcem. Pržite na drugoj strani 5 minuta. Servirajte i uživajte.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop