Stari hljeb uz bijelo meso i pečurke biće predjelo koje će očas posla nestati sa stola!

Sastojci:
- 5 kriški tost hljeba
- 1 jaje
- 300 g pečene piletine
- 200 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml bešamel sosa
- ulje
- peršun
- so i biber, po ukusu
Recept za predjelo od starog hljeba:
Kako biste napravili ove rolnice, prvo pripremite fil. U šerpi otopite malo putera i dodajte sitno sjeckani crni luk. Pržite do zlatne boje. Dodajte sjeckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.
U velikoj posudi pomiješajte sjeckanu pečenu piletinu, pržene pečurke i luk, a zatim dodajte bešamel sos koji ste prethodno napravili. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Uzmite kriške tosta i čašom ili sjekačem isjecite krugove. Krugove hljeba poređajte na poslužavnik. Na svaki krug stavite 4 prstena hljeba, stavljajući ih jedan na drugi.
Isjecite prstenove manjeg okruglog oblika od onog koji ste koristili za sečenje osnove. U manjoj činiji umutite jaje i premažite rolnice. Pecite ove rolnice u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Napunite ih pripremljenim filom i ukrasite seckanim peršunom. Uživajte!
(MONDO/Stvar ukusa)