• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predjelo od starog hljeba: Rolnice punjene bijelim mesom i bešamel sosom!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Stari hljeb uz bijelo meso i pečurke biće predjelo koje će očas posla nestati sa stola!

 Predjelo od starog hljeba Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kriški tost hljeba
  • 1 jaje
  • 300 g pečene piletine
  • 200 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml bešamel sosa
  • ulje
  • peršun
  • so i biber, po ukusu

Recept za predjelo od starog hljeba:

Kako biste napravili ove rolnice, prvo pripremite fil. U šerpi otopite malo putera i dodajte sitno sjeckani crni luk. Pržite do zlatne boje. Dodajte sjeckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.

U velikoj posudi pomiješajte sjeckanu pečenu piletinu, pržene pečurke i luk, a zatim dodajte bešamel sos koji ste prethodno napravili. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Uzmite kriške tosta i čašom ili sjekačem isjecite krugove. Krugove hljeba poređajte na poslužavnik. Na svaki krug stavite 4 prstena hljeba, stavljajući ih jedan na drugi.

Isjecite prstenove manjeg okruglog oblika od onog koji ste koristili za sečenje osnove. U manjoj činiji umutite jaje i premažite rolnice. Pecite ove rolnice u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.

Napunite ih pripremljenim filom i ukrasite seckanim peršunom. Uživajte! 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop