Kuhinja

Proljećni keksići sa pistaćima i brusnicama

Autor Lena Sudar

Proljećni keksići sa pistaćima i brusnicama se vrlo jednostavno pripremaju i hrskavi su i lagani.

Prolećni keksići sa pistaćima i brusnicama
Izvor: prt scr / instagram / chef_zouheir/ canva

Sastojci:

  • 470 g brašna
  • 240 g putera, omekšanog
  • 120 g suvih brusnica, sjeckanih
  • 120 g pistaća, sjeckanih
  • 120 g šećera u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
Zašto je korisno da jedete pistaće?

Pistaći su izuzetno bogati vitaminima B kompleksa, naročito vitamina B6. Imaju i obilje kalijuma, a i dobar su izvor esencijalnih aminokiselina. Bogati su vlaknima i imaju nizak glikemijski indeks.

Recept za keks sa pistaćima i brusnicama:

Kako biste napravili ovaj keks, mikserom mutite puter i šećer u prahu, dok smjesa ne postane glatka. Dodajte vanilin ekstrakt, brašno i so, pa umiješajte u tijesto. Nakon toga umiješajte brusnice i pistaće.

Oblikujte testo u trupac prečnika 5 cm, umotajte ga i ohladite 1 sat. Zagrijte rernu na 175°C. Ohlađeno tijesto isijecite na krugove od pola centimetra.

Pecite 12–15 minuta do zlatne boje na ivicama. Ohladite na rešetki prije serviranja. Uživajte!

BONUS VIDEO

StvarUkusa