U nastavku saznajte kako da pripremite ovo jednostavno, a gurmansko jelo.

Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 4 kašike grčkog jogurta
- 1 prstohvat narendane limunove kore + ½ limunovog soka
- 1 čen bijelog luka (sitno isjeckan ili izgnječen)
- 1 velika kašika mljevene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašika maslinovog ulja
- Prstohvat ljute paprike (po ukusu)
- 1 velika kašika tanduri začina
- 1 kašičica želea od narandže ili jabuke
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ako volite sočna i ukusna pileća prsa, ovaj recept će vas oduševiti. Tajna leži u marinadi punoj bogatih začina i grčkog jogurta, koji mesu daje nevjerovatnu mekoću. Ovo jelo je idealno za lagani ručak ili večeru, a odlično se slaže sa svježim salatama, pečenim krompirom ili laganim sosovima. Pečenje na roštilju ili grill tiganju daje mu dodatnu dimenziju ukusa, uz onu prepoznatljivu hrskavu koricu i sočnu unutrašnjost.
U većoj posudi pomešajte grčki jogurt, limunov sok i koru, sitno isjeckan bijeli luk, papriku, origano, ljutu papriku, tanduri začin, žele od narandže i maslinovo ulje. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smjesu.
Pileća prsa operite i osušite papirnim ubrusom. Premažite ih pripremljenom marinadom, dobro utrljajte sa svih strana i ostavite da odstoje najmanje 30 minuta (idealno 2-3 sata ili preko noći u frižideru). Marinada će učiniti meso sočnim i poboljšati ukus.
Zagrijte roštilj ili grill tiganj na srednje jaku temperaturu. Lagano premažite rešetke uljem kako se meso ne bi ljepilo. Pileća prsa pecite 5-6 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok meso ne postane potpuno pečeno iznutra. Provjerite da li je gotovo – ako probodete najdeblji dio nožem ili viljuškom, sok koji izlazi treba da bude bistar. Kada je meso gotovo, ostavite ga da odmori 5 minuta prije sječenja – tako će ostati sočno. Poslužite sa prilogom po želji: osvježavajuća salata, pečeni krompir, grilovano povrće ili domaći tzatziki sos.
Bonus video