Kikiriki puter je idealan namaz tokom dana posta, vrlo se jednostavno pravi i odličan je za užinu ili za kolače.

Sastojci:
- 500 g kikirikija
- 5 kašika ulja
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- prstohvat soli
Recept za najbolji kikiriki puter:
Kako biste napravili kikiriki puter prvo ispecite kikiriki. Tepsiju sa kikirikijem stavim u hladnu rernu i upalite je na 170ºC. Pecite 20-25 minuta, povremeno mješajući. Nakon toga ga ohladite i potom izmeljite. Kada kikiriki počne da se grudva, dodajte šećer u prahu, med, so i ulje.
Sve ponovo sameljite dok ne dobijete homogenu masu nalik na pastu. Prebacite gotov puter od kikirikija u čistu teglu i zatvorite poklopac. Pasta se može čuvati na sobnoj temperaturi nedjelju dana. Uživajte!
(Stvar ukusa/MONDO)