• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagani ručak ili užina: Pasta salata sa domaćim majonezom bez jaja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pasta salata sa domaćim majonezom bez jaja se brzo priprema, a odlična je kao obrok ili prilog uz roštilj.

  salata sa domaćim majonezom bez jaja recept Izvor: Printscreen/Youtube/Rezepte schnell & einfach

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 10 kornišona 
  • 250 ml ulja
  • 125 ml mlijeka 
  • 1,5 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašika senfa (srednje ljut)
  • 1 kašičica slatke mljevene paprike
  • Sok od pola limuna
  • 200 g graška
  • 1 konzerva kukuruz šećerca
  • 100 ml vode od krastavca 
  • Svježe bilje po izboru (kao što su peršun, mirođija ili vlašac)

Priprema:

Ova pasta salata sa domaćim majonezom savršen je izbor kada želite da pripremite brzo, a istovremeno bogato i ukusno jelo. Sa svježim povrćem i kremastim domaćim majonezom, idealna je za lagane obroke, kao osvežavajući ručak ili prilog uz roštilj. Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i trikova, poput dodavanja vode od krastavca za posebnu svježinu, ova salata će postati pravi hit na vašem stolu!

Malo vode od krastavca dodaje posebnu svježinu majonezu u salati.

Tjesteninu obavezno isperite nakon kuvanja kako bi zadržala svoju teksturu i bila manje ljepljiva.
Možete dodati omiljeno povrće ili začine po svom ukusu, stvarajući tako jedinstvenu verziju salate.

Skuvajte pastu al dente prema upustvu sa pakovanja.Nakon kuvanja, obavezno je isperite hladnom vodom kako bi ostala al dente i manje lepljiva.

U blenderu ili pomoću miksera pomiješajte 250 ml ulja, 125 ml mlijeka, 1,5 kašičicu soli, biber, 1 kašiku senfa, 1 kašičicu paprike i sok od limuna. Miješajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

U velikoj posudi, pomiješajte skuvanu tjesteninu, isjeckane kornišone, grašak, kukuruz i po želji, sveže bilje poput peršuna, mirođije ili vlasća.

Opciono: Ako želite, možete dodati i 100 ml vode od krastavaca za dodatnu svežinu.

Prelijte salatu sa pripremljenim domaćom majonezom i dobro promiješajte. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop